Divadlo, Show / Vystoupení

Večer s Felixem Holzmannem

08. 05. 2024 18:00, Loket, Kulturní dům Dvorana

Cena vstupenky: 170 Kč (předprodej končí 08. 05. 2024 17:00)

Po zaplacení vstupenky platební kartou nebo převodem, Vám do 2 minut přijde na váš mobil PLNÁ VSTUPENKA ve tvaru originálního kódu. Na akci si vezměte svůj funkční mobilní telefon. Při vstupu se prokážete vaší vstupenkou s unikátním kódem a budete na akci vpuštěni bez doplatku.

Více informací

David Šír je pokračovatelem Felixe Holzmanna, jako jediný má práva na interpretaci her této komediální legendy. Nikdy se neviděli naživo, přesto o něm nedávno napsal knihu.

Všechno začalo, když mu rodiče jako malému dali kazetu s nahrávkami Felixe Holzmanna. David Šír si jeho scénky zamiloval a učil se je pořád dokola. Dnes vystupuje jako revival Felixe Holzmanna a označení imitátor se velmi brání. „Slovo imitátor úplně nesnáším, tohle je revival se vším všudy, přesně a poctivě – slovo, kostýmy, gesta. Imitátorům se klaním až k zemi, ale je to jiné. Nestřídám hlasy, držím se přesně textů Felixe Holzmanna. Jsou to takový malinký divadelní představeníčka,“ vysvětluje rozdíl herec.

Cesta k vystupování ale nebyla snadná. Na scéně bylo víc talentovaných zájemců, kteří chtěli Holzmanna napodobovat. Jeho dcera, Irena Petrichová, ale všechno zakázala, protože byla z leckterých výkonů spíš zklamaná. David Šír ji také oslovil, a i když to nějakou dobu trvalo, nakonec ji přesvědčil, že to může zkusit. A jako jediný uspěl.

Šokující skutečnosti v knize

Ke stému výročí narození legendárního komika napsal knihu 100 + 1 let humoru Felixe Holzmanna, která vznikla právě díky Ireně Petrichové. „Čerpal jsem z rozhovorů, které jsme spolu vedli, měl jsem snad 40 tisíc otázek,“ líčí herec.

Až po smrti Felixe Holzmanna se veřejnost dozvěděla, že za 2. světové války sloužil v německé armádě a po válce strávil rok v sovětském zajetí. „Je to dramatický, brutální, šokující. Kniha není jen humorná, on si sáhl na dno a kdekdo by mohl čekat, že bude mít porouchanou psychiku a zničenej život. Je neuvěřitelný, co si prožil a co s tím pak dokázal udělat. Že tenhle kluk se stal největší ikonou komediální tvorby 20. století.“

 

GIG.cz doporučuje

Partneři

HRANICE EXISTUJÍ JEN V MYSlÍCH LIDÍ BB press GLANC MUSIC FT RECORDS kd rubń MUSILKA STARA PEKARNA SEMILASSO JABU AMP EUROTRIALOG
GIG vstupenky